Osteopaat voor paarden in Brabant

Ben je op zoek naar een osteopaat voor paarden in Brabant? Dan zit je goed bij Dier & Osteopaat. Het is mogelijk dat jouw paard niet optimaal loopt of presteert en je niet kan achterhalen waardoor dit komt. In mijn praktijk voor veterinaire osteopathie streef ik er naar om jouw paard weer in balans te krijgen.

Bij osteopathie worden er blokkades in het lichaam van het paard opgespoord en weer losgemaakt. Deze blokkades kunnen ontstaan na een trauma, langdurig verkeerde belasting, angst of verkeerd management.

 • Veel kennis

Ik werk met veel kennis over paarden en heb compassie voor elk paard.

 • Op locatie

Ik kom bij jou op locatie om jouw paard te behandelen.

 • Maak een afspraak

Je kunt via whatsapp, de e-mail of het contactformulier een afspraak maken.

Wanneer osteopathie voor paarden?​

 • Kreupelheid;
 • Rug/hals problemen;
 • Headshaking;
 • Rijtechnische problemen;
 • Gedragsproblemen;
 • Bit vastpakken;
 • Bokken;
 • Kopschuwheid;
 • Moeite met zijwaarts, achterwaarts of verzameling;
 • Moeite met aangalopperen;
 • Matige conditie;
 • Slechte vacht;
 • Problemen met hengstigheid/vruchtbaarheid.

Tijdens en na de behandeling

Ik begin de behandeling altijd met een onderzoek waarbij ik zoek naar spanning en bewegingsbeperking in de spieren en gewrichten. Als ik dit heb gevonden wordt dit het startpunt van de behandeling. Ik werk uitsluitend met mijn handen, dit zijn de meest zachte technieken die de meeste paarden zeer fijn vinden.

Het is belangrijk op jouw paard na de behandeling enkele dagen rust te geven. Hierna kun je de training weer rustig aan opbouwen. Ik geef altijd advies na de behandeling over hoe je dit het beste kunt doen. Je zult merken dat jouw paard na de behandeling rustiger, soepeler en nageefelijker is.

Kosten paarden osteopathie

Ik reken als osteopaat voor paarden een prijs van 85 euro inclusief BTW. Binnen een straal van 20 kilometer rondom de postcode 4873 NG zijn er geen voorrijkosten. De voorrijkosten zijn te delen als ik meerdere paarden op één adres behandel.

De meeste paarden vinden de behandeling van 45 tot 60 minuten prettig en ontspannend. Voor een optimaal effect is het wel van belang dat:

 • Het paard droog en schoon is;
 • Het paard is minstens drie uur voor de behandeling niet lichamelijk belast;
 • Tijdens de behandeling kunnen ik als osteopaat en het paard rustig en droog staan.

Wat is paardenosteopathie?

Osteopathie is een therapie waarbij naar het hele lichaam gekeken wordt. In het lichaam kunnen blokkades zitten, deze kunnen klachten veroorzaken die zich elders in het lichaam uiten. Doordat er naar het lichaam als één geheel wordt gekeken, is osteopathie een holistische therapie.

Naast holistisch is osteopathie ook manueel. Dit wil zeggen dat er enkel met de handen gewerkt wordt. De blokkades in het  lichaam worden met de handen losgemaakt om zo de bewegelijkheid te verbeteren.

Het doel van osteopathie is om het paard weer geheel in balans te krijgen. Hierbij wordt ook gebruik gemaakt van het zelfhelend vermogen van het lichaam.

Paardenosteopaat in Brabant

Als je jouw paard wil laten behandelen door mij als veterinair osteopaat, neem dan direct contact met mij op. Dit kun je doen door middel van het contactformulier of door te WhatsAppen naar 06 30 88 81 56. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@dier-osteopaat.nl.

Door afspraken kan ik vaak mijn telefoon niet beantwoorden als ik gebeld word. Na afspraken kan ik op jouw bericht antwoorden of terugbellen.

Heb je een spoedgeval? Neem dan altijd eerst contact op met jouw dierenarts.